A Vylyan Villányi Csóka Variáció száraz vörösbor egy igazi különlegesség a magyar borok között. Ez az őshonos csókaszőlő hazánkban már a kadarka előtt is termett, ám mára szinte teljesen eltűnt. Fajtájának ritkasága miatt úgy döntöttünk, hogy megmentjük és újra meghonosítjuk birtokunkon. A Pécsi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézettel együttműködve 2004 tavaszán egy izgalmas kísérletbe kezdtünk, amely során kadarkát oltottunk a csókaszőlővel. A kísérlet sikerrel járt, és most már 4000 tőkével Magyarország legnagyobb Csóka ültetvényének büszke birtokosai vagyunk. Az ősi fajtában az a legizgalmasabb, hogy nem illeszthető be könnyen egyetlen kategóriába sem. Egyedi karakterét ebben a viszonylag meleg évjáratban a hecsedli, a pemetefű cukorka és az aszalt meggy jegyei határozzák meg. Közepes testű, szép savakkal rendelkező bor, amely kiválóan illeszkedik a gasztronómiai élményekhez.