A Casa Don Ramón birtokon az egész világ a lenyűgöző tequiláról beszél. Itt hatalmas mennyiségben termesztik a Blue Weber agavé növényt, amely a kiváló minőségű tequila alapja. Ebben a világban mindent a termőföld gazdagsága határoz meg, és a tequila készítése a szenvedély, a büszkeség és az örökség megtestesítése. Itt mindenki tisztelettel és hálával fordul a hagyományokhoz, amit a jimadorok, az agávé betakarításával foglalkozó szakemberek ápolnak az általuk művelt földeken. A mezőtől a palackig minden lépést a Don Ramón tequilák mögött a maestro tequilerok irányítanak. Ők az őrzői és karmesterei a szigorú szabványoknak, amelyek az agávé termesztésétől a bonyolult elixír elkészítéséig terjednek. Az agávé növény és a tequila megfelelő konzisztenciájának biztosítása is a feladatkörükbe tartozik. A Don Ramón tequilákat nemcsak a mesterek, hanem az idő is tökéletesíti. Generációkon átívelő kézműves módszerekkel készülnek. A tapasztalt jimadorok megtalálták a környék legjobb Blue Weber agavé területeit, amelyek a legfinomabb agávét biztosítják a tequilakészítéshez. A lepárló védjegye a lágy és sima ízű tequila hosszú lecsengéssel, amely isteni alapanyag a modern koktélokhoz. A dupla desztillálás gondos lepárlást jelent, amely a Don Ramón Silver Tequila selymes és lágy jellegének a titka, és az ízprofil tisztaságának alapja. A Mexikói Jalisco-fennsíkon évszázadok óta lenyűgöző tequilákat készítenek, a csúcsminőség érdekében kizárólag 100%-ban Blue Weber agavéból. Ez a kiváló növény adja a könnyed, friss és virágos jellegzetességet ennek a silver tequilának. Az érett agávé szelektív betakarítás után átesik a préselésen, mielőtt a nagy főzésre kerülne. Ez eredményezi a lágy és enyhén édes ízt, amelyet áthat a mineralitás minden egyes kortyban.