A magyarországi fogyasztók körében kiemelkedően népszerűek az eper- vagy szamócaízű borok, és ebben a kategóriában a Katlenburger Pincészet eperbora különösen kitűnik. Az eperbor előállítása során kizárólag gondosan válogatott, érett eperbogyók kerülnek felhasználásra, ezáltal garantálva a bor felejthetetlen ízélményét. Ez a német borászat nagy odafigyeléssel és szakértelemmel készíti gyümölcsborait, melyeknél mindig a legjobb minőségű, frissen szüretelt gyümölcsök kerülnek felhasználásra. A termékek hozzáadott színezék és ízfokozó nélkül készülnek, így a borokban teljes mértékben érvényesülhet az érett, lédús gyümölcsök gazdag ízvilága és aromája. A Katlenburger Pincészet minőségére jellemző, hogy termékeit a Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft már többször is elismerte és díjakkal jutalmazta. Ideális választás könnyed ételek mellé vagy desszertként hűtve fogyasztva, de tonikkal keverve aperitifként is kitűnő.