A Pierre Ferrand konyakokat kizárólag a Cognac régió legkiválóbb termőterületéről, a Grand Champagne-ból származó szőlőből készítik. Ezen belül is különösen előnyben részesítik az Angeac-Champagne területet, melyet a szakemberek „arany-háromszögnek” neveznek, olyannyira egyedi terroir jellemzi. A dombokkal és lankákkal tarkított talaj rendkívül magas mésztartalma biztosítja a szőlő kiváló minőségét és savtartalmát, amely nélkülözhetetlen a magas színvonalú konyak elkészítéséhez. A lepárlást hagyományos módon kisméretű rézüstökben végzik. A finom borseprőt is alkalmazzák a desztilláció során, ami lehetővé teszi a bor aromáinak kitűnő koncentrálását, és rendkívül gyümölcsös párlatot eredményez. Az összegyűjtött eau de vie-t kisméretű tölgyfahordókban érlelik, melyeket 7 különböző adottságú pincében, azaz Logis d’Angeac-ban találhatunk (több szárazabb és nedvesebb pince). A hordók különböző mértékben vannak belülről kiégetve, hogy elkerüljék a túlzottan keserű ízt, amit a tölgyfa tanninjai kölcsönözhetnének a párlatnak.