Ez a különleges rum 9 év és 10 hónap bourbon hordós érlelés után került át tequila hordóba, ahol 14 hónapig tökéletesítette ízvilágát. Az eredmény egy 11 éves rum, amely minden eddiginél komplexebb, gazdagabb és izgalmasabb lett, mindezt a lepárló saját termesztésű cukornádjának friss levéből.
A Bacook (BAH-KU) huncut mitológiai lények, akik üres rumospalackokban laknak a Karib-tengeren, és varázserejükkel minden kívánságot teljesítenek (nemcsak hármat, mint Aladdin dzsinnje). E törpeszerű lényeknek nagy szemeik, hosszú karjaik és lábaik vannak. A szó sok nyugat-afrikai nyelvben „kis testvért” vagy „alacsony férfit” jelent.
A Bacook rumokat a Dominikai Köztársaság szívében, San Pedro de Macorisban készítik. A cukornád friss levét közvetlenül a saját farmjukról használják fel (nem melaszt készítenek belőle), majd a párlatot a helyben található tárházakban érlelik ex-bourbon hordókban. A lepárló három alapelve a minőség, a következetesség és a karakteresség.